Mis deze last-minute aanbiedingen niet! (meer info)
Mis deze last-minute aanbiedingen niet! (meer info)
  • Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Gelnagels of polygel; wat is beter?

7 oktober 2020 | Nagelstyling & Pedicure
Gelnagels of polygel; wat is beter?

Mooi verzorgde handen en nagels zijn voor elke vrouw vandaag de dag een ‘must’. Het leuke hieraan is dat er verschillende manieren zijn om dat voor elkaar te krijgen. Dat betekent dat jouw werk als nagelstyliste ook steeds veelzijdiger wordt. Simpelweg een cosmetische manicure en pedicure aanbieden? Wil je klant liever gelnagels of gellak? Nu kun je aan dit rijtje ook polygel toevoegen. Dat brengt ons bij de vraag; gelnagels of polygel, wat is eigenlijk beter?

Wat zijn polygel nagels?

Toen polygel op de markt kwam, werd het aangeprezen als een nieuwe revolutie in nagelstyling en als een echte ‘game changer’ in de nagelstudio. Maar wat zijn polygel nagels dan eigenlijk? Het gaat om een kleiachtige substantie of een dikke gel die aangeleverd wordt in een tube. Je dient op de tube te knijpen en dan komt er als het ware een bolletje uit dat je afsnijdt en zo aanbrengt op de nagel. Daarna ga je het met een penseel en wat vloeistof (Poly liquid) in de juiste vorm ‘boetseren’. Daarna hard je de polygel uit onder een LED- of UV-lamp. Het gaat om een praktische alles-in-één formule. In drie stappen creëer je hiermee mooie nagels. Je kunt de polygel aanbrengen op de natuurlijk nagels, maar je kunt er ook verlengingen mee maken.

Gelnagels of polygel nagels? De verschillen!

Met polygel nagels kun je dus vrijwel hetzelfde bereiken als met gelnagels. Toch zijn er enkele verschillen. Een van de belangrijkste verschillen is dat polygel 16% lichter is dan gel. Dit zorgt dat de nagels natuurlijker aanvoelen. Daarnaast is de polygel harder dan gel, maar tegelijkertijd wel flexibel. Polygel wordt gepresenteerd als een hybrid van acryl en gel. Het heeft de positieve eigenschappen van gel- en acrylnagels verenigd. Sommige klanten kunnen allergisch zijn voor gel of acryl, polygel kan dan een goede oplossing zijn, omdat het minder kans geeft op allergieën. Een cursus polygel is voor iedereen geschikt. Het polygel systeem is gemakkelijk om aan te leren. Het product loopt bijvoorbeeld niet uit, zoals dat met gel wel kan gebeuren.

Een cursus gelnagels of polygel volgen?

Sta je aan het begin van je carrière als nagelstyliste, dan twijfel je misschien met welke cursus je het beste kunt starten. Beide cursussen zijn echter een goed startpunt. Het is ideaal om beide nagelstyling technieken meester te worden. De meeste mensen zijn bekend met gelnagels en deze behandeling wordt dan ook nog steeds veel gevraagd. Polygel is een interessante aanvullende dienst om je klanten kennis mee te laten maken. Hoewel polygel enkele voordelen biedt ten opzichte van gelnagels, zijn gelnagels zeker niet van hun ‘troon’ gestoten. Gelnagels zijn nog steeds gewild, zeker omdat ze veel mogelijkheden bieden op het gebied van kleur en nail art. Neem hier alvast een kijkje bij onze Cursus Gelnagels (Basis) en de Cursus Polygel. Wat spreekt jou het meeste aan?

Gelnagels of polygel; wat is beter?

We kunnen niet zeggen dat een van de twee systemen beter is. Als beide methoden door een gecertificeerde nagelstyliste worden uitgevoerd, bieden ze allebei een uitstekend en duurzaam resultaat. Het is vooral ook een kwestie van persoonlijke smaak. Wat vind je zelf als nagelstyliste het prettigste werken? De vlottere methode van polygel kan interessant zijn als je op een dag meer klanten van dienst wilt zijn. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met wat de klant prettiger vindt. De een vindt gelnagels fijner, terwijl de ander misschien liever polygelnagels heeft. Op die manier kunnen beide methoden elkaar mooi aanvullen binnen je nagelsalon! 

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt9 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie