Mis deze last-minute aanbiedingen niet! (meer info)
Mis deze last-minute aanbiedingen niet! (meer info)
  • Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Voorkom deze nagellak fouten!

Voorkom deze nagellak fouten!

Vind je het heerlijk om met nagellak in de weer te gaan, maar vind je het tegelijkertijd ook lastig om steeds een mooi resultaat te bekomen? Dat is niet zo vreemd, want er komt behoorlijk wat bij kijken, wil je het goed doen. Nagellak die niet goed hecht, luchtbelletjes in je nagellak, verkleurde nagels na het verwijderen van je nagellak en geknoei met nagellak op de huid naast je vingers; dat zijn veelvoorkomende nagellak fouten waar we je met de tips in dit artikel voor willen behoeden!

1. Je hebt je nagels niet vetvrij gemaakt

Even snel wat streepjes trekken met nagellak over je nagels en klaar. Helaas, je zult eerst de nodige voorbereidingen moeten treffen. Voor een goede hechting van de nagellak en daarmee een langdurig mooi resultaat, zul je je nagels eerst goed moeten schoonmaken en vooral ook vetvrij moeten maken. Wanneer er vet op je nagels zit, zal de nagellak op die plekjes niet goed hechten en zal daardoor sneller loslaten. Ook is de dekking mogelijk niet mooi egaal. Je kunt je nagels na het verwijderen van restjes nagellak en vuil eventueel in een azijnbadje weken. Zorg dat je na het reinigen en vetvrij maken je nagels niet meer aanraakt met je vingers! Bekijk hier ook eens onze Cursus Cosmetische Manicure en Pedicure.

2. Schudden voor gebruik? Mooi niet!

Bijna iedereen schudt voor gebruik met het nagellakpotje! ‘Dat is toch goed, want zo wordt de nagellak goed gemengd!?’ Het probleem is dat je na het lakken van je nagels ineens ontdekt dat er allemaal luchtbelletjes in je nagellak zitten, waardoor het resultaat niet glad is. Wil je ervoor zorgen dat je nagellak goed gemengd is, maar zonder luchtbelletjes, dan is het beter om het nagellakpotje langzaam tussen je handen te rollen!

3. Verkleurde nagels

Is het je al eens overkomen, dat je na het verwijderen van je nagellak tot je grote schrik ontdekte dat je nagels waren verkleurd? De pigmenten in nagellak kunnen in de bovenste lagen van de nagelplaat doordringen en daar voor verkleuringen zorgen. Vaak gaat het om een gelige verkleuring. Je kunt dit nagellak probleem voortaan voorkomen door eerst een transparante basecoat aan te brengen, die als barrière dient tussen de natuurlijke nagel en de gekleurde nagellak. Je nagellak blijft hierdoor bovendien ook langer mooi zitten!

4. Korte nagels lakken in een donkere kleur

Ook korte nagels kunnen er fraai uitzien met een laagje nagellak, maar maak niet de fout om te donkere nagellak te gebruiken. Donkere kleuren doen je korte nagels namelijk nog korter lijken. Wil je de illusie wekken dat je langere nagels hebt, dan kies je beter voor lichte kleuren. Denk bijvoorbeeld aan lichte pastelkleuren. Daarnaast kunnen ook nude-kleuren je korte nagels beter tot hun recht laten komen.

5. Geknoeide nagellak verwijderen met een watje

Ben je nog niet zo ervaren en handig in het aanbrengen van nagellak, dan knoei je bij het aanbrengen mogelijk op de huid naast je nagels. Hoe ga je dit verwijderen, zonder je vers gelakte nagels meteen te verpesten? Dat doe je niet door er met een watje overheen te wrijven. De kans is heel groot dat je hiermee de nog niet opgedroogde lak van je nagels aanraakt, waardoor er lelijke plekken ontstaan of er pluisjes van het watje op blijven plakken. Een goede tip is om voor het lakken van je nagels, heel voorzichtig met een wattenstaafje vaseline aan te brengen langs je nagels. Dit zorgt ervoor dat de geknoeide nagellak niet hecht op de huid. Na het lakken van je nagels kun je de vaseline met geknoeide nagellak gemakkelijk wegvegen.

6. Eén dikke laag nagellak aanbrengen

Een van de veelgemaakte nagellak fouten is één dikke laag nagellak aanbrengen. Je denkt misschien dat het sneller en gemakkelijker is, maar het is juist beter om twee tot maximaal drie dunne laagjes nagellak aan te brengen. Je kunt op deze manier nauwkeurig werken, je zult minder snel knoeien en de nagellak laat minder snel los. Vergeet niet om eerst de basecoat aan te brengen. Ook de basecoat, kun je net als de gekleurde nagellak, het beste in twee dunne laagjes aanbrengen.

7. Je eindigt niet met een beschermlaagje

Is het gelukt om je nagels een mooi kleurtje te geven, vergeet dan niet om ze van een beschermlaagje te voorzien. Dit doe je door een top coat over je gelakte nagels aan te brengen. Let op: breng de top coat niet alleen bovenop de nagels aan. ‘Seal’ als het ware je volledige nagels door ook met het puntje van het borsteltje van de top coat over het randje van je nagels te gaan. Zo zijn je mooi gelakte nagels goed beschermd tegen het afbrokkelen en chippen van de nagellak!

Heb je al ooit aan gelnagels gedacht?

Ben je het gedoe met nagellak helemaal zat? Overweeg dan eens om gelnagels te laten plaatsen door een gediplomeerde nagelstyliste. Dan hoef je weken niet meer om te kijken naar je nagels! Wil je zelf leren om gelnagels te zetten als een pro? Bekijk dan hier onze Cursus Gelnagels Basis en de Cursus Gelnagels voor gevorderden!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt9 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie