Mis deze last-minute aanbiedingen niet! (meer info)
Mis deze last-minute aanbiedingen niet! (meer info)
  • Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Waarom beginnen mijn gelnagels te chippen?

2 oktober 2019 | Nagelstyling & Pedicure
Waarom beginnen mijn gelnagels te chippen?

Je bent zo trots op je mooie gelnagels, dat je je ogen er bijna niet vanaf kunt houden. Het maakt jouw look helemaal compleet en geeft je een prettig gevoel. Hé, maar dan ineens zie je dat je gelnagels beginnen te chippen! Gelnagels blijven toch drie tot vier weken mooi zitten!? Hoewel dat meestal het geval is, kan het toch gebeuren dat je gelnagels al wat eerder gebreken vertonen. We gaan hier in op de mogelijke oorzaken van het chippen van gelnagels.

1. De nagels zijn niet goed genoeg voorbereid

Een van de belangrijkste voorwaarden om lang van je gelnagels te kunnen genieten, is dat je natuurlijke nagels uitgebreid worden voorbereid. Zo is het belangrijk dat je nagels droog en schoon zijn. Vermijd contact met water tot minimaal een uur voor het plaatsten van de gelnagels. Daarnaast is het essentieel dat de nagelriemen goed worden teruggeduwd, de nagelplaat iets wordt opgeruwd, de nagels mooi in vorm worden gevijld en dat al het vet en vuil wordt verwijderd. We leren je dit graag in onze Cursus Gelnagels Basis.

2. Extra aandacht voor het ontvetten van de nagels

Een van de grootste boosdoeners als het gaat om chippende gelnagels zijn te vette nagels. Het ontvetten gebeurt door een nailwipe doordrenkt met een cleanser over de nagels te halen. Het is belangrijk dat je het doekje vasthoudt tussen duim en wijsvinger en goed over de volledige nagel heen gaat. De zijkanten en de nagelriemen mogen niet vergeten worden. Daarna is het essentieel dat niemand de nagels meer met de vingers aanraakt, anders blijft er mogelijk weer wat vet op achter.

3. Te lang of te kort uitharden

Het uitharden van de gel is een proces dat heel nauwkeurig moet gebeuren. Er bestaan vastgestelde tijden voor het uitharden van de gel, die je goed moet naleven. Deze tijd kan per uithardingslamp iets verschillen. Het is daarom belangrijk om goed de handleiding van de uithardingslamp te bestuderen. Zowel te lang als te kort uitharden kan ertoe leiden dat de gel niet goed hecht, waardoor deze eerder loslaat. Soms laat de gel in één keer los en andere keren merk je dat de gel aan de randen begint los te laten.

4. Houd je je handen wel goed onder de lamp?

Dit is een detail dat vaak over het hoofd wordt gezien! De handen worden onder de lamp gehouden en het zal wel goed zijn. Het is van groot belang dat de vingers goed worden blootgesteld aan het licht in de lamp. Het is vaak een goed idee om de duimen apart uit te harden. Het komt ook weleens voor dat mensen hun handen te ver in de lamp leggen, waardoor de nagels op een plek komen waar het licht niet goed meer bij komt. De vingers moeten plat en in het midden van de lamp liggen.

5. De gel is niet correct aangebracht

Het correct aanbrengen van gel op nagels is een vak apart. Je moet goed weten hoe je dat doet. Vervolgens is het belangrijk om veel te oefenen om er handigheid in te krijgen. Zo is het essentieel dat de gel over de volledige nagel wordt aangebracht, maar wel met een ruimte van minimaal 1 mm tussen de gel en de nagelriemen. Hiermee voorkom je lifting van de gel. Ook is het belangrijk dat de gel in dunne laagjes wordt aangebracht. In de meeste gevallen geven drie dunne laagjes het beste resultaat. Voor sommige kleuren heb je iets meer laagjes nodig om een goede dekking te bekomen. Vervolgens is het belangrijk om de gel goed te sealen met een topcoat.

6. Je bent niet voorzichtig genoeg met je nagels!

Gel is ontzettend stevig! Bij gezonde nagels, die goed zijn voorbereid en waar de gel correct op is aangebracht, zal de gel niet snel beginnen te chippen. Het hangt er dan vooral van af hoe zwaar jij je nagels belast. Heb je misschien werk waarbij je je handen veel gebruikt of gebruik je je nagels vaak als gereedschap? Dan kun je daarmee je gelnagels verpesten. Daarnaast is het goed om te weten dat rechthoekige nagels eerder de neiging hebben om te chippen, dan bijvoorbeeld ovale nagels. Wil je alles weten over gelnagels en wil je ook nail art kunnen toepassen? Volg dan na de basiscursus gelnagels eveneens onze Cursus Gelnagels voor gevorderden!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt9 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie